lunes, 23 de noviembre de 2009

Com parlar bé en públic


Tot just iniciant el curs, en una sessió de Comunicació oral, escrita i digital ens van presentar com a lectura obligatòria el llibre Com parlar bé en públic. El treball que havíem de fer, a banda de llegir el llibre, era fer uns apunts on anotessim les idees més rellevants (per a nosaltres) que ens ajudessin alhora de fer una bona exposició oral. Més aviat consistia en anotar tot allò que ens ajudés a ser bons comunicadors.
Personalment, la primera vegada que vaig escoltar el títol em va resultar atractiu ja que podia ser de gran utilitat, sobretot, mirant de cara al futur i pensant en la professió de mestre. És imprescindible ser bon orador i aquest llibre podia ajudar-te.
Un cop el vaig llegir, em va sorprendre tot el que és pot arribar a aprendre per fer una exposició oral i tot el que es té en compte.
Aquest llibre és un manual pràctic i fàcil d'entendre; presenta idees, trucs i tècniques molt concretes per a millorar la comunicació oral. Va dirigit no només a certs professionals, sinó a tothom qui vulgui millorar la seva expressió oral i superar la por alhora de parlar en públic.

Molta gent creu que ser un bon orador és una qualitat innata i, pertant, no hi ha solució. Però, en aquest llibre es demostra tot el contrari: es pot aprendre a base de pràctica i exercicis.
A grans trets, els aspectes o temes que tracta el llibre són:
- Com controlar els nervis. Trucs per si et quedes en blanc.
- Brevetat, claredat i naturalitat alhora de parlar en públic.
- Una bona respiració i el control del propi cos (llenguatge corporal).
- Un volum de veu adequat i una bona gesticulació.
- La gran importància del llenguatge no verbal (ja que representa més del 65% de la comunicació).
- La importància de la mirada; Mirar és dominar.
- Passos a seguir per fer un bon discurs.
- Com fer un bon guió.
- etc.

Fins aviat!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario